Zvon: Xbox Loop se va lansa in 2013

Microsoft a confirmat faptul ca se va concentra in acest an la Electronics Entertainment Expo pe jocurileXbox 360, in timp ce sursele arata spre o lansare in 2013 a consolei next-generation a companiei. Zvonurile anterioare au sugerat faptul ca viitoarea consola, numita provizoriu Xbox 720Xbox Next sau Xbox Loop, ar trebui sa apara in acest am la E3. Microsoft a infirmat cele acele zvonuri cu un anunt ca va prezenta actuala generatie de console.

Acel anunt a fost punctul de start a noi zvonuri care sugereaza ca Xbox Loopva fi prezentat la acelasi eveniment ce va avea loc anul viitor.
Zvonurile legate de viitoarea consola spun ca Microsoft se extinde pe serviciile Xbox Live Arcade (XBLA) si Xbox Live prin eliminarea unitatii optice. Spre deosebire de Xbox 360, pentru care jocurile sunt furnizate pe DVD, Xbox Loopva avea nevoie de o conexiune la internet pentru descarcarea titlurilor, in timp ce versiunile ce se vor gasi in magazine vor fi distribuite pe o unitate de stocare precum cardurile de memorie.

 

In timp ce aceasta solutie va rezolva una din cele mai mari probleme cu care se confrunta actuala generatie de console Microsoft – DVD-urile fiind capabile sa retina doar o anumita cantitate de date, numarul de jocuri care vin pe trei sau mai multe discuri in timp ce dezvoltatorii inghesuie tot mai multe detalii si continut suplimentar in jocurile lor – inseamna ca Xbox Loop nu va fi compatibil cu Xbox 360.
Cand Xbox 360 a fost lansat, unul dintre punctele sale forte de vanzare a fost suportul pentru o selectie a celor mai populare jocuri lansate initial pe originalulXbox. Ca rezultat, jucatorii au putut cumpara noua consola avand posibilitatea de a se juca in continuare jocurile lor preferate.

Microsoft a refuzat sa comenteze zvonurile si speculatiile. Ca urmare, este imposibil sa stim daca eliminarea unitatii optice este adevarata.

Leave a comment